بریتانیا یا پادشاهی متحد بریتانیا با نام رسمی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی و به اختصار: UK) کشوری است واقع در اروپای غربی و به پایتختی شهر لندن. پادشاهی متحد از چهار بخش تشکیل شده‌است: سه بخش آن کشورهای انگلستان، اسکاتلند و ولز هستند که روی‌هم بریتانیای کبیر را تشکیل می‌دهند. بخش چهارم، ایرلند شمالی است که در جزیره ایرلند قرار دارد. پادشاهی متحد توسط اقیانوس اطلس از غرب و شمال، دریای شمال در شرق، کانال مانش در جنوب و دریای ایرلند در غرب احاطه شده‌است.


بریتانیای کبیر توسط حکومت سلطنت مشروطه مبتنی بر نظام وستمینستر به مرکزیت شهر لندن اداره می‌شود. نظام سیاسی این کشور دارای شش نوع انتخابات است که طی آن‌ها اعضای پارلمان، کابینه، دولت‌های محلی، نمایندگان بریتانیا در اتحادیه اروپا، شهرداری‌ها، دولت‌های محلی و کمیساریای پلیس انتخاب می‌شوند. این سرزمین از چهار کشور: انگلستان، اسکاتلند، ویلز و ایرلند شمالی تشکیل شده‌است. سه کشور اخیر دارای دولت‌های محلی هستند که با حدود اختیارات مختلف در چهار پایتخت به نام‌های ادینبرو، کاردیف و بلفاست اداره می‌شوند. هر چند جزایر گرنزی، جرزی و من تحت حمایت پادشاهی متحد هستند ولی جزو آن به‌شمار نمی‌روند. پادشاهی متحد دارای چهارده سرزمین آن سوی دریا است. این سرزمین‌ها بقایای امپراتوری بریتانیا هستند. این امپراتوری که بزرگترین امپراتوری تاریخ به‌شمار می‌رود در اوج خود در سده‌های ۱۹ و ۲۰ تقریباً یک چهارم زمین‌های کره زمین را شامل می‌شد. تأثیر فرهنگ بریتانیایی را می‌توان در زبان، فرهنگ بریتانیایی و نظام‌های حقوقی مستعمرات سابق این امپراتوری مشاهده کرد.


پادشاهی متحد کشوری توسعه‌یافته است و دارای ششمین اقتصاد بزرگ دنیا بر اساس تولید ناخالص داخلی و هشتمین اقتصاد دنیا بر پایهٔ برابری قدرت خرید است. این پادشاهی نخستین کشور صنعتی دنیا است و در طول سده ۱۹ و اوایل سده ۲۰ ابرقدرتی بی‌مخالف در سطح بین‌الملل به‌شمار می‌رفت. این کشور هنوز هم در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، نظامی، علمی و سیاسی دارای قدرت گسترده بین‌المللی است و این کشور جزو معدود اعضای ثابت دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان پیدایش آن در سال ۱۹۴۶ است. این کشور یکی از قدرت‌های شناخته‌شده‌ی دارای جنگ‌افزار هسته‌ای در جهان است و از لحاظ هزینه‌های نظامی رتبهٔ چهارم جهان را دارد.


بریتانیا عضو اتحادیه اروپا و پیش از آن عضو جامعه اقتصادی اروپا از زمان پیدایش آن در سال ۱۹۷۳ بوده‌است. همچنین بریتانیا، عضو اتحادیه کشورهای همسود، شورای اروپا، گروه هشت، گروه ۲۰، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی می‌باشد. مردم این کشور در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۱۶ برای جدا شدن این کشور از اتحادیه اروپا رای موافق دادند.
از دیرباز در اغلب منابع فارسی‌زبان، کل کشور بریتانیا را به اشتباه انگلستان یا انگلیس می‌نامند، به جای تعبیرهایی درست‌تر مانند «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی» یا «بریتانیای کبیر» یا «بریتانیا»در نیمهٔ جنوبی بریتانیا اطلاق می‌شود.

ویزای انگلیس را چگونه بگیریم

انواع ویزای انگلستان
ویزای کار انگلیس
اخذ ویزا از طریق بستگان (ازدواج)
ویزای شهروندی انگلستان
ویزای توریستی به افرادی تعلق می‌گیرد که برای تفریح، گردش یا دیدار با خانواده قصد سفر به انگلستان را دارند. پروسه درخواست و صدور ویزای توریستی انگلستان مشابه سایر کشورها است؛ به این ترتیب که در ابتدا متقاضی باید فرم تقاضای ویزای انگلستان را به صورت آنلاین را در وب‌سایت سفارت یا کنسولگری تکمیل کنند. پس از انجام مراحل آنلاین، ایمیلی در مورد وقت ملاقات به صورت خودکار برای متقاضی ارسال می‌شود.
به طور کلی، مراحل دریافت ویزای انگلستان به صورت آنلاین را می‌توان به شکل زیر دنبال کرد:
باز کردن اکانت کاربری با آدرس ایمیل فعال

انتخاب نوع ویزای درخواستی

تکمیل اطلاعات درخواستی در فرم (اطلاعات شخصی) : فرم تقاضای ویزا باید برای هر کدام از متقاضیان به صورت جداگانه تکمیل شود.
امضای الکترونیک مسافر که به منزله تائید اطلاعات وارد شده است.
۵) اخذ وقت سفارت: وقت ویزا به صورت هفتگی (سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۳:۰۰) تعیین می‌شود؛ بنابراین، توصیه می‌شود تا متقاضیان در این زمان خاص حتما برای تعیین وقت ملاقات اقدام کنند.
۶) پرداخت هزینه
۷) رجیستر کردن اطلاعات برای بازگشت پاسپورت متقاضی
ویزای کشور انگلستان نیازی به مصاحبه ندارد، ولی حضور متقاضی در زمان تعیین شده در محل سفارت برای انجام انگشت‌نگاری، ارائه مدارک درخواستی و پرداخت هزینه ویزا الزامی است. در این مرحله، اصل مدارک و گذرنامه‌ی متقاضی به همراه کپی‌ آن‌ها نزد بخش ویزای سفارت انگلیس خواهد ماند و بابت آن رسیدی تحویل داده خواهد شد. بعد از صدور ویزا، مدارک اصلی به متقاضی برگردانده می‌شود.

مدت زمان لازم برای صدور ویزای انگلستان

بررسی مدارک به منظور صدور ویزای انگلستان امکان دارد تا ٢٠ روز کاری طول بکشد.
نکته
در صورت ارائه اطلاعات یا مدارک جعلی به بخش ویزای سفارت انگلیس، مسئولان سفارت اجازه دارند علاوه بر رد درخواست متقاضی، برای مدت ده سال از تمامی درخواست‌های فرد مذکور برای هرگونه ویزای انگلستان جلوگیری به عمل آورند.
مدت اعتبار ویزای انگلستان
ویزای انگلستان در سه نوع شش ماهه، یک ساله و پنج ساله صادر می‌شود.

مدارک لازم برای صدور ویزای انگلستان

شناسنامه و کارت ملی
اصل گذرنامه دارای اعتبار یک‌ ساله به همراه گذرنامه قدیمی
اصل و کپی اسناد و اموال غیر‌منقول متقاضی و همسر وی
اصل ریز پرینت حساب شخصی و جاری سه ماه گذشته (برای مدیران و سهامداران اصل ارائه اصل ریز پرینت حساب شرکت و شخصی شش ماه گذشته الزامی است.)
دو قطعه عکس رنگی زمینه سفید
اصل مدارک شغلی مانند گواهی اشتغال به کار، پروانه کسب، لیست بیمه، کارت پرسنلی، حکم و کارت بازنشستگی، پروانه مطب، کارت مهندسی، کارت پانشجویی و...
گواهی سپرده یا اوراق بهادار (سهام)
اصل اجاره‌نامه املاکی که سند آن‌ها ارائه شده است.
اصل یا کپی دعوتنامه (در صورت وجود؛ در این حالت باید کلیه مدارک میزبان شامل برگه‌های مالیاتی سه ماه گذشته، کپی پاسپورت یا اقامت دائم، پرینت حساب بانکی، مدارک شغلی، سند محل اقامت، قبوض پرداختی نیز ارائه شوند.)
واچر هتل
اصل سند ازدواج

ساعات کاری بخش کنسولی

بخش کنسولی سفارت انگلیس، یکشنبه الی پنجشنبه، از ساعت ۰۷:۰۰ الی ۱۴:۰۰ آماده ارائه خدمات به مراجعین است.
گرفتن وقت سفارت انگلیس
برای گرفتن وقت از سفارت انگلیس در تهران، لازم است فرم تقاضای ویزای انگلستان را که به صورت آنلاین در وب‌سایت سفارت انگلیس قرار دارد، تکمیل نمایید. بعد از انجام مراحل آنلاین، وقت سفارت انگلیس، تعیین‌شده و از طریق ایمیل به طور خودکار به آدرس ایمیلی که در زمان تکمیل فرم وارد کرده‌اید، ارسال می‌شود.

مدارک لازم برای درخواست وقت مصاحبه سفارت انگلیس

اسکن صفحه اول پاسپورت متقاضی
تکمیل فرم فارسی درخواست وقت سفارت انگلیس
اسکن دعوتنامه (در صورت داشتن دعوتنامه) و مدارک اقامتی دعوت کننده
مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی انگلیس
اصل پاسپورت فعلی با حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ مسافرت به انگلستان و اصل پاسپورت های قبلی
پاسپورت معتبر
گذرنامه حداقل ۳ ماه بیشتر از اعتبار ویزای درخواست شده، اعتبار داشته باشد
2. فرم تکمیل شده آنلاین درخواست روادید به همراه برگه تاییدیه وقت و تاییدیه واریزی وجه سفارت
دو قطعه عکس ۴/۵ در ۳/۵
اصل یا کپی دعوتنامه معتبر و در صورت نداشتن، رزرو هتل در انگلیس
اصل و ترجمه رسمی سند ازدواج
اصل و ترجمه رسمی شناسنامه
اصل و ترجمه رسمی مدارک شغلی (گواهی اشتغال به کار همراه با ذکر تاریخ درخواست مرخصی و اینکه آیا این مرخصی با حقوق است یا خیر. جواز کسب، پروانه فعالیت، کارت بازرگانی, لیست بیمه ۶ ماه آخر،‌ برگه مالیاتی پرداخت شده، کارت پرسنلی، حکم کارگزینی، حکم بازنشستگی، کارت بازنشستگی، پروانه مطب، کارت مهندسی، کارت دانشجویی و ...)
*در صورت کامل نبودن مدارک شغلی خود از مدارک شغلی همسر هم می توانید استفاده کنید.

مدارک میزبان در انگلستان

دعوتنامه
کپی پاسپورت و مدارک اقامتی دعوت کننده
پرینت حساب بانکی
مدارک شغلی و گواهی اشتغال به کار با ذکر درآمد
فیش حقوقی
سند ملکی ملک محل اقامت در انگلستان یا اجاره نامه
آخرین برگ مالیاتی پرداخت شده
قبوض پرداختی از قبیل آب، برق و گاز
اصل ریز پرینت حساب شخصی و جاری به انگلیسی برای ۳ ماه گذشته، سپرده‌های بانکی و...
برای مدیران و سهامداران اصل ریز پرینت حساب شرکت و شخصی به زبان انگلیسی برای ۶ ماه گذشته الزامی است
اصل و ترجمه رسمی سند ملکی، در صورت اجاره دادن، اصل و ترجمه اجاره‌نامه
ترجمه رسمی (دارالترجمه) برای تمامی مدارک گفته شده کافی است و نیازی به مهر دادگستری و تایید وزارت امور خارجه نیست.
از آنجا که در روز تحویل مدارک،‌ مصاحبه‌ای انجام نمی‌شود، همه مدارک گفته شده در بالا باید کامل و دقیق باشد. خصوصا مدارک بانکی شامل درآمد و مخارج ماهیانه که در فرم درخواست روادید باید دقیقا بیان شوند.